Valencia CF08 enero 2022

CRÒNICA | Derrota del Valencia CF davant el Real Madrid (4-1)

L'equip posa el focus des de ja a recuperar sensacions en el pròxim partit davant el CD Atlético Balears en la Copa del Rei

Derrota del Valencia CF davant el Real Madrid en un partit en el qual al final d'una bona primera part dels nostres l'àrbitre va assenyalar un penal molt protestat després d'una caiguda molt dubtosa de Casemiro i que va servir al conjunt rival per a avançar-se en el marcador. Després del descans, el Valencia CF no va saber sobreposar-se al colp. El Real Madrid va ser superior, va aprofitar el seu moment i va sentenciar amb dos gols de Vini Jr. Guedes va retallar distàncies i en els minuts finals Benzema tancaria el partit amb el 4-1 definitiu. El Valencia CF està obligat a passar pàgina com més prompte millor, posant el focus en el pròxim compromís davant el CD Atlético Balears dels huitens de final de la Copa del Rei, on intentarà retrobar-se amb la victòria per a continuar avançant en la competició.

A excepció d'una cabotada de Militao i una altra jugada posterior, totes dues desbaratades per dues grans intervencions de Jasper Cillessen, el Valencia CF va contindre amb solvència al Reial Madrid tancant-li qualsevol via de perill durant pràcticament tot el primer acte en el Santiago Bernabéu. Els nostres van interpretar el guió a la perfecció: defensar amb intensitat i solidesa, carregar de grogues al rival des de l'inici, contrarestar les seues virtuts i generar perill a base de contraatacs en un escenari en el qual la mobilitat i la velocitat de Guedes feien presagiar que en una eixida ràpida, potser, podia arribar el punt valencianista.

El partit, no obstant això, va donar un gir en els últims instants de la primera meitat. Un tret de Modric al travesser va precedir a la jugada polèmica que va desequilibrar la balança. Casemiro va arrancar en conducció, va arribar forçat a l'àrea del Valencia CF i es va anar al sòl en el duel amb Alderete. L'acció va ser suficient perquè l'àrbitre assenyalara penal davant les protestes dels nostres i el silenci des del VAR. Massa càstig per a un Valencia CF que, malgrat la bona posada en escena, es veia per davall en el marcador amb el 1-0 de Benzema des dels onze metres.

Si bé el penal va poder marcar l'evolució de la trobada després d'una bona primera part, després del descans el Real Madrid va ser superior i Vini Jr va augmentar la diferència en el marcador amb un doblet que va resoldre qualsevol possibilitat de remuntada en el Santiago Bernabéu. Wass va intentar retallar distàncies amb dos trets des de fora de l'àrea i l'àrbitre va assenyalar penal a favor del Valencia CF després d'un agarrón clar de Mendy a Marcos André. Courtois va detindre el llançament a Guedes, però el portugués va encertar en el rebutge i va anotar el 3-1. En els últims instants, Benzema va anotar el 4-1 definitiu. El calendari no dona treva i el Valencia CF està obligat a rearmar-se anímicament i passar pàgina per a recuperar sensacions en la Copa del Rei.

Fitxa tècnica

4. REAL MADRID: Courtois, Lucas Vázquez (Nacho, 87’), Militao, Alaba, Mendy, Casemiro (Camavinga, 71’), Kroos, Modric (Ceballos, 70’) Asensio, Vini Jr (Fede Valverde, 87’) i Benzema (Isco, 89’).

1. VALENCIA CF: Cillessen, Piccini (Rubén Iranzo, 77’), Omar Alderete, Diakhaby, Gayà, Hugo Guillamón, Wass, Yunus Musah (Cheryshev, 66’), Hélder Costa (Koba Leïn, 66’) (Manu Vallejo, 83’), Guedes i Maxi Gómez (Marcos André, 66’).

GOLS: 1-0 Benzema (p), 43’; 2-0 Vini Jr, 52’; 3-0 Vini Jr, 61’; 3-1 Guedes, 76’; 4-1 Benzema, 88’.